top of page

FAQ

 • Hoe lever ik het as/haar aan?
  Het as of haar kan aangeleverd of opgehaald worden in bijvoorbeeld een plastic grip zakje of een klein buisje.
 • Hoe lang duurt het vulproces?
  De tijd die het vulproces in beslag neemt is per sieraad verschillend. Dat varieert van 15 minuten tot 30 minuten.
 • Zijn de sieraden waterdicht?
  Sieraden waarbij as met hars verwerkt wordt zijn wel waterdicht. Sieraden met een glasplaatje niet. Ondanks dat de sieraden waterdicht zijn mag u niet met de sieraden gaan zwemmen, baden, douchen of afwassen. Dit heeft te maken met de hars die aangetast kan worden door chemische producten die in dat water verwerkt zitten waardoor de hars kan verkleuren. Chloor en zeewater zijn sowieso uit den boze voor ieder sieraad. Let op: lederen banden kunnen absoluut niet tegen water. Sieraden die toch in het water gedragen zijn en beschadigd zijn vallen niet onder de garantie.
 • Kunnen de sieraden gedragen worden tijdens het slapen?
  Ringen, armbanden, oorsieraden en hangers kunnen om gehouden worden tijdens het slapen. Wij adviseren u om de colliers af te doen tijdens het slapen.
 • Hoeveel as moet ik opsturen?
  1 Theelepel is genoeg voor 1 sieraad. Het ongebruikte as gaat weer netjes mee retour.
 • Krijg ik niet gebruikte as terug?
  Ja zeker. U krijgt de as die wij niet hebben gebruikt uiteraard weer terug samen met het door u bestelde sieraad.
 • Wordt het zilver zwart?
  Al onze zilveren sieraden zijn behandeld met een rhodium laag, waardoor de kleur van de sieraden mooi blijven en dus ook niet oxideren. Het is wel aan te raden het sieraad om de aantal maanden te poetsen met een zilverpoetsdoek. Let op: een verguld sieraad mag niet gepoetst worden. We raden aan om vergulde sieraden bij ons of uw See You dealer te laten opknappen. Naar verloop van tijd zal de rhodiumlaag slijten door het dragen van het sieraad. Als de rhodiumlaag er niet meer op zit zal het sieraad langzaam aan gaan oxideren en zal het af en toe gepoetst mogen worden, wat gelukkig heel normaal is bij zilveren sieraden.
 • Waarom zit er prijsverschil in de ringmaten?
  Onze zilveren ringen worden gemaakt in de Europese Omtrekmaten: 50 - 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62. De maten die daar tussen vallen zijn geen standaard maten. Die moeten door de goudsmid op maat gemaakt worden en de rhodiumlaag moet opnieuw aangebracht worden. U kunt de maten vergelijken met kledingmaten. Die zijn ook verkrijgbaar in 36 - 38 - 40 - 42 etc. De verschillen tussen de maten zijn klein. We adviseren zoveel mogelijk voor de standaard maten te gaan. Mocht u willen overleggen over welke maat het beste zou kunnen zijn voor u met in achtneming welke ring u graag zou willen bestellen, neem dan gerust contact met ons op!
 • Wat betekent 9krt?
  9 Krt is een laag goudgehalte wat in het materiaal verwerkt is. De standaard in Nederland is 14 krt. Dan zit er 585/000 deel goud in verwerkt. 9 Krt mag in Nederland geen officieel goud genoemd worden. De kleur van 9 krt is wel net zo mooi als van 14 krt, maar de waarde is lager.
bottom of page